Érzékelők és kapcsolók

Az Érzékelők és kapcsolók az automatizálás és az ipari vezérléstechnika alapvető elemeit jelentik. Ezek a készülékek fontos szerepet játszanak a környezeti változások érzékelésében és a gépek, berendezések vagy rendszerek megfelelő válaszreakcióinak aktiválásában.

Érzékelők olyan eszközök, amelyek képesek fizikai változásokat (például hőmérséklet, nyomás, fényerősség, mozgás) érzékelni és ezeket elektromos jelekké alakítani. Ezek a jelek aztán használhatók a folyamatok monitorozására, szabályozására és optimalizálására. Érzékelők széles választékban érhetők el, attól függően, hogy milyen típusú változást kell érzékelniük.

Kapcsolók olyan eszközök, amelyek lehetővé teszik az elektromos áramkörök nyitását vagy zárását, így szabályozva a berendezések működését. Ezek lehetnek egyszerű kézi kapcsolók, melyekkel közvetlenül irányíthatjuk a berendezéseket, vagy automatizált kapcsolók, amelyeket érzékelők jelei vagy programozott vezérlők aktiválnak.

Az érzékelők és kapcsolók kombinációja létfontosságú a modern ipari automatizálásban, mivel ezek biztosítják a folyamatok biztonságát, hatékonyságát és pontosságát. Alkalmazásuk szerteágazó, a gyártástól kezdve a biztonsági rendszereken át egészen az intelligens épületautomatizálásig. Az érzékelők és kapcsolók fejlődése szorosan kapcsolódik az IoT (Internet of Things) és az intelligens technológiák terjedéséhez, amelyek új lehetőségeket nyitnak meg az ipari és kereskedelmi alkalmazásokban.

Áramlástechnika

Az áramlástechnika egy átfogó tudományos és mérnöki terület, amely az anyagok (folyadékok és gázok) áramlásának jellemzőivel, viselkedésével és dinamikájával foglalkozik.
Vásárlás

Erőérzékelés

Vásárlás

Hőmérsékletérzékelés

Vásárlás

Manométerek

Mi az a manométer? A manométerek olyan műszerek, amelyek egy közeg nyomásának mérésére és kijelzésére szolgálnak. A manométerek rugalmas nyomóelemekkel ellátott nyomásmérő műszerek, amelyeket már milliószor használtak különböző ipari alkalmazásokban. A manométer alkalmazási területétől függően nyomáselemként Bourdon-csöveket, membránelemeket vagy kapszulaelemeket használnak. Manométereink (mechanikus nyomásmérő műszerek) a nyomásméréshez, abszolút és differenciálnyomáshoz már több milliószor bizonyítottak. Az alkalmazások legszélesebb köréhez optimális megoldást kínáló mérőrendszerek közül választhatunk Bourdon-csöves, membránelemes és kapszulás elemes technológiával. A manométerek 0 ... 0,5 mbar és 0 ... 6.000 bar közötti skálatartományt és 0,1 %-ig terjedő jelzési pontosságot biztosítanak. Az ipari és technológiai műszerek különböző követelményeihez rézötvözetből, rozsdamentes acélból vagy speciális anyagokból készült nyomóelemek állnak rendelkezésre.
Vásárlás

Nyomástávadók

Mik azok a nyomástávadók? A nyomástávadók elektronikus nyomásmérők, amelyeket a nyomás mérésére és ellenőrzésére használnak. A nyomástávadó kifejezést gyakran használják a nyomásátalakítókra vagy nyomásérzékelőkre is. Ez azonban nem szinonima, mivel a szűkebb értelemben vett nyomásérzékelő kifejezés csak a nyomástávadó egy részét írja le. A nyomás- és elektromos csatlakozásoknak, mérési eljárásoknak, elektromos kimeneti jeleknek és tanúsítványoknak (CE, EX, vasúti és hajó) megfelelően számos különböző kivitelben állnak rendelkezésre. A kiváló technológia és a precíz gyártás biztosítja a távadók tökéletes működését. Ez különösen fontos olyan alkalmazásokban, ahol magas követelményeket támasztanak a hosszú távú stabilitás, a rezgésállóság, az elektromágneses kompatibilitás, az ütésállóság vagy a hőmérséklet-érzékenység tekintetében.
Vásárlás

Nyomáskapcsolók

A kiváló technológia és a precíz gyártás garantálja a hibátlan működést még ott is, ahol a rezgésállóság, az elektromágneses kompatibilitás, az ütésállóság vagy a hőmérséklet-érzékenység előfeltétel. A mechanikus nyomáskapcsolókkal szemben az elektronikus változat ott használható, ahol áramforrás áll rendelkezésre, és az elektronikus nyomáskapcsoló előnyei kihasználhatók. A kopás hiányának köszönhetően a kapcsolási pont pontossága a teljes élettartam alatt állandó és pontos marad, még nagyon nagy számú kapcsolási ciklusok esetén is. A különböző funkcióknak köszönhetően, mint például a nagy hiszterézis beállítási tartomány (kapcsolási különbség), a választható késleltetési idő és egyéb lehetőségek, pl. az ablak funkció, az alkalmazási terület nagyon változatos. Egyéb funkciók, pl. a nyomáskijelző és a paraméterek kézi beállítása miatt az elektronikus nyomáskapcsolók nagy rugalmasságot biztosítanak a munkához.
Vásárlás

Rotaméterek

Vásárlás

Szintérzékelés

A szintérzékelés technológia lehetővé teszi a folyadékok, szilárd anyagok, vagy akár granulátumok szintjének mérését és monitorozását különböző ipari környezetekben.
Vásárlás

Tömegárammérők és szabályzók

Vásárlás

Műszaki tanácsadás
PéterTÓTH PÉTER

Termékterület vezető és Termékspecialista

+36 20 576 32 33

E-mail küldése E-mail küldése

Ügyfélszolgálat

Hívjon minket bátran ha kérdése van.

phone (+36) 23 880 895

E-mail E-mail

comments Chat