IIOT - Ha digitalizálni akarja vállalkozását

Partnereinkkel együtt már több éve fejlesztünk egy sor IIOT-terméket. Speciális termékterületeinkkel élvonalbeli szakértelemmel és széles termékválasztékkal rendelkezünk, hogy megkönnyítsük Önnek a lépést a digitális világba. Most megtudhatja, hogyan.

Tudás

MI AZ IOT?

Az IOT a dolgok internetének rövidítése, amely a csatlakoztatott eszközök hálózatát jelenti, amelyek képesek egymással kommunikálni és az interneten keresztül informatív adatokat szolgáltatni a felhasználóknak. Ha az eszközök ilyen módon képesek egymással kommunikálni, akkor okoseszközöknek nevezzük őket, és az általuk gyűjtött adatok fontos információkat szolgáltatnak az idő racionalizálásához, a költségek csökkentéséhez és az életminőség javításához.

MI AZ IIOT?

Az IIOT, azaz a dolgok ipari internete az IOT egyik alkategóriája, és az ipari környezetben használt IOT-technológiákra utal. Az IIOT-ot olyan intelligens eszközök működtetik, amelyek adatokat gyűjtenek és úgy működnek, hogy a különböző gépek, alkatrészek, eszközök és termékek az interneten keresztül kapcsolódnak egymáshoz, hogy kommunikáljanak és informatív adatokat osszanak meg emberekkel és rendszerekkel. A megosztott adatok felhasználhatók a rendszerek, munkamódszerek és eljárások javítására vagy teljesen új munkamódszerek létrehozására. Úgy is mondhatnánk, hogy az IIOT egy olyan ökoszisztéma, ahol az emberek, az alkalmazások és az eszközök integrálódnak egymással.

IIOT

MIT NYERHETSZ AZ IIOT HASZNÁLATÁVAL?

Az IIOT használatának előnye, hogy széles körben elterjedt az a nézet, hogy az intelligens eszközök jobban és hatékonyabban elemzik az adatokat, mint az emberek. Az intelligens eszközök és a szűk keresztmetszeteket és problémákat önazonosító gépek így lehetőséget adnak a termelési és ellátási lánc minden részének javítására. Egyszerűen azonosíthatja a javító intézkedéseket, és a tényleges adatok alapján hozhat döntéseket.

 Ökad produktivitet och effektivitet

Fokozott termelékenység és hatékonyság

Ez az új platform lehetővé teszi az adatgyűjtést, -cserét és -elemzést, ami javítja a termelékenységet és a hatékonyságot.

Förbättrad kvalitet

Jobb minőség

A kézi folyamatok és feladatok csökkentésével a gyártók minimalizálhatják a kézi munka fő kockázatát.

Minskade kostnader

Csökkenti a költségeket

Az IIOT-megoldások eszközöket kínálnak a költségek csökkentésére és a bevételek növelésére. A működésre, termelésre, értékesítésre és egyéb területekre vonatkozó adatvezérelt betekintés segíthet a vállalatoknak, hogy nyereségesebb irányba tereljék üzleti tevékenységüket.

HOGYAN TUDUNK MI, AZ OEM AUTOMATICNÁL SEGÍTENI EBBEN?

Partnereinkkel együtt már több éve fejlesztettünk ki egy termékcsaládot az IIOT-on belül. Mi az OEM Automatic-nál ma már kompetens partnerek vagyunk, és Önnel, mint ügyféllel együtt megvitatjuk a megfelelő megoldást az Ön digitalizációs munkájához.

Azért dolgozunk, hogy teljes körű megoldást kínáljunk, hogy megkönnyítsük Önnek és vállalatának a digitális világba való belépést. Kínálatunk az általunk közel 50 éve értékesített és forgalmazott automatizálási termékekre épül. A választékot továbbfejlesztettük, hogy még sikeresebbé váljon, és most már az információgyűjtéshez és a különböző típusú felhőszolgáltatásokhoz való hídképzés lehetővé tételéhez is tudunk termékeket és szakértelmet kínálni.

check TERMÉKEK

check TUDÁS

check PROJEKTMENEDZSMENT

ipar

NÉGY KÉRDÉS, AMIT ÉRDEMES FELTENNI MAGUNKNAK A DIGITÁLIS UTAZÁS MEGKEZDÉSE ELŐTT

1 Az egész szervezet tisztában van azzal, hogy mit kínálhat a jövő?

3  Megfelelő ismeretekkel rendelkezik arról, hogy mit tesz lehetővé ma az Ipar 4.0?

2  Ha az érzékelők valós idejű információkat adnak Önnek, mit szeretne javítani a termelésében?

4  Tárolnak-e ma adatokat, és ki a tulajdonosa ezeknek?

tablet

AZ IPAR TÖRTÉNETE

Ipar 1.0

Az ipari forradalom a mechanikus termelési eszközök bevezetésével kezdődött. Ebben az időszakban a tiszteletreméltó izomerő helyét fokozatosan átvette például a vízerő és a gőzzel hajtott gépek.

Ipar 2.0

A forradalom következő szakaszában elektromos meghajtású gépeket fejlesztettek ki, amelyek alacsonyabb költséggel és kevesebb erőfeszítéssel segítették a hatékonyság növelését.

Ipar 3.0

Az ipari forradalom harmadik szakasza az automatizált termelés és a számítógépek, informatikai rendszerek és robotok használata.

Ipar 4.0

Az ipar 4.0 néven ismert technológia robbanásszerű elterjedése az információ és a kommunikáció által vezérelt technológia. Ez a lépés az Ipar 3.0-ra épül, ahol a számítógépek és más intelligens eszközök digitális hálózatban kommunikálnak egymással.
ipar

ElskåpskomponenterELEKTROMOS SZEKRÉNY ALKATRÉSZEK

Segítünk a kommunikációban

Az OEM Automatic elektromos szekrénykomponensek termékterületünk segít Önnek és vállalatának megtenni a következő lépést a digitalizációban.

A technológia rohamos ütemben fejlődött a háztartásokban, és most azt látjuk, hogy az iparban is kezd visszaesni. Mindenekelőtt a gyártó vállalkozásoknak egyre nagyobb szükségük van a digitalizációra, hogy lépést tartsanak a jövővel, és itt mi részt veszünk és segítünk mind a termékekkel, mind a tudással.

A technológia felgyorsul, és mi aktívan dolgozunk azon, hogy mind a termékkínálat fejlesztésében, mind a képzésben az élen maradjunk. Folyamatosan keressük a potenciális új beszállítókat, meglévő beszállítóink pedig folyamatosan fejlődnek. Egyre több beszállító, akivel együttműködünk, akik hagyományosan "buta" termékekkel dolgoztak, egyre inkább a megszólítható termékek előkészítése felé mozdulnak el. Például a relék, amelyek kommunikációs relékké fejlődnek. Látjuk azt a tendenciát, hogy a gyártóink egyre több olyan terméket fejlesztenek ki, ahol egyre többet lehet kihozni az egyes termékekből (például a kijelzővel ellátott Puls tápegység).

Növekvő kereslet

Az IIOT-megoldások iránti kereslet egyre nő, és egyértelmű példa arra, hogy az igény növekszik, ha különböző okok miatt nem lehet a munkahelyén, és távolról kell dolgoznia. Az intelligens termékek és az IIOT segítségével ügyfeleink például otthonról is kalibrálhatnak egy vezérlőszekrényt. Többek között a Tosibox is sikertörténet ebben a tekintetben.

Egy másik példa, ahol az IIOT egyre nagyobb teret nyer, az a képesség, hogy megvédje a személyzetet a gépekkel való szoros érintkezésből eredő sérülésveszélytől. Bizonyos nyomógombok vizualizációval való helyettesítésével távolról is láthatóvá válik a gép működése, és a személyzet így biztonságosabb távolságban dolgozhat a géptől.

ipar

A meglévő gépek élettartamának növelése

Azt is látjuk, hogy egyre több vállalat él a lehetőséggel, hogy meglévő gépeik élettartamát meghosszabbítsák azáltal, hogy a termelést érzékelő jeleket gyűjtő intelligens eszközökkel figyelik. Ezekkel láthatja, hogy mennyi ideje fut egy gép, mennyit termelt, hogyan működik a gép, és naplózhatja az adatokat a gép működése közben, hogy olyan mintákat lásson, amelyek segíthetnek a jövőbeli intézkedések megalapozásában. Úgy is elképzelheti, hogy a régebbi gépeket digitális burkolattal látja el, az IIOT hozzáadott funkcióival, amelyek segítenek előre jelezni, ha egy gépnek szervizelésre van szüksége, és megelőzni a váratlan és idő előtti leállást. Ön teljes mértékben ellenőrizheti a termelést, és akkorra ütemezheti a szervizórákat, amikor az a legmegfelelőbb és a legkevésbé befolyásolja a termelést.

A megfelelő információk és az IIOT segítségével biztonságosabb munkahelyet hozhat létre, és növelheti a gyártósor termelékenységét. Mi azért vagyunk itt, hogy ebben segítsünk Önnek.

KabelKÁBEL

 

Csatlakoztassa kábeleinket

Az IIOT-megoldások esetében fontos tényező a hatékony kommunikációs struktúra.  

Kábel termékterületünk olyan megoldásokat kínál Önnek, ahol kábelekre van szüksége ahhoz, hogy a különböző alkatrészek kommunikálhassanak egymással. Ezekben az esetekben a kábel felel a kommunikációért és az információcseréért az Ön vállalatának digitalizálásában. Az Ethernet kábel itt jó választás.

A hálózati infrastruktúra kisebb terhelése

Az IIOT és az ipar digitalizálása az információáramlásban megnövekedett adatmennyiséget jelent. Annak érdekében, hogy ne terheljük a hálózati infrastruktúrát, nagy lehetőségek rejlenek a kábelezés használatában a beáramlás kezelésére, és így nagyobb sávszélességre tehetünk szert.

Kábel az Ön igényei szerint

A kábelt 100 méteres gyűrűkben vagy 500 méteres dobokban tároljuk, ha ez nem felel meg az Ön vállalkozásának, akkor az Ön igényeinek megfelelően vágjuk le. Természetesen csak annyit vásároljon, amennyire szüksége van, hogy elkerülje a pazarlást és a felesleges kiadásokat. Számos világvezető kábelgyártóval dolgozunk együtt, mindegyiküknek megvan a maga szabványos választéka. Ezáltal széles portfóliót kínálunk ügyfeleinknek, de ennek ellenére néha olyan kábelekre van szükség, amelyek nem léteznek a piacon, és ilyenkor segítünk egy egyedi megoldás kidolgozásában. Ez lehet bármi, a kis kiigazításoktól kezdve a nagyobb műszaki adaptációkig.

A lánc és a kábelek állapotának nyomon követése az isense segítségével

Az, hogy a kábelláncok és kábelek mennyi ideig tartanak, attól függ, hogy milyen körülmények között használják őket, az isense nyomon követi ezt, hogy megbízható és költséghatékony megoldást nyújtson. isense az igus intelligens műanyag termékcsaládja, amely segít a karbantartási munkák megtervezésében és ezáltal a karbantartási költségek csökkentésében.

Az isense különböző érzékelőket és felügyeleti modulokat tartalmaz, amelyek többek között a működés közbeni kopást, a húzóerőket, az elektromos tulajdonságokat és a beépítési méreteket mérik, és időben figyelmeztetnek, mielőtt csere vagy javítás válik szükségessé. Így könnyen nyomon követheti, hogy mikor van itt az ideje egy alkatrész cseréjének, mielőtt az meghibásodik, és rövidebb állásidőt is tervezhet. Ez időt és pénzt takarít meg, mivel a gépnek nem kell hosszú ideig állnia, mint egy váratlan meghibásodás esetén.
wifi

Maskin GÉPEK

 

Nyomon követheti, hogyan teljesítenek a gépek valós idejű adatokkal

Az új gépek kifejlesztésekor egyre gyakoribb, hogy azokat eleve olyan rendszerekkel szerelik fel, amelyek lehetővé teszik a nagy mennyiségű adat hatékony kezelését. A digitalizációra és a csatlakoztathatóságra való felkészülés jó előfeltétele annak, hogy a gépek működés közben is nyomon követhetők és láthatók legyenek.

Növekvő digitalizáció

Gyártóink a technológia élvonalában vannak, és észrevettük, hogy az ügyfelek kérik a gépekkel való kommunikáció lehetőségét. Többek között olyan vezérlőegységeket kínálunk, amelyek csatlakoztathatók a felhőhöz. Néha az egység a gép belsejében található, és akkor mi is hozzájárulhatunk antennákkal, hogy elérjük az adatokkal.

Vigye magával az információt, bárhová megy is

Nálunk többféle kivitelben és operációs rendszerben talál ipari tableteket. Robusztus készülékeinket úgy terveztük, hogy a legkeményebb környezetben is ellenálljanak.

Például:

Egyértelmű példa arra, hogy az IIOT milyen előnyökkel jár, ha intelligens eszközöket helyeznek el egy targoncán. A targonca viselkedéséről gyűjtött adatok segítségével a szerviztechnikus közvetlenül hozzáférhet az információkhoz és a hibakódokhoz, és könnyen megtudhatja, hogy szervizelés esetén milyen munkát kell elvégezni. Emellett információt nyújt arról is, hogy mennyit használták a targoncákat, hogyan teljesítettek, és pontosan mikor vannak használatban.

Sensor & Maskinsäkerhet ÉRZÉKELŐ- ÉS GÉPBIZTONSÁG

 

Információk gyűjtése a működési adatokról, a sebességről és a pozíciókról

A Sensor & Machine Safety olyan alkatrészeket kínál, mint a fotocellák, ultrahang, érzékelők, lézerszkennerek és még sok más. Ezekkel a termékekkel lehetőség van a működési adatokra, a sebességre és a pozíciókkal kapcsolatos információk gyűjtésére, amelyek aztán kiolvashatók egy IIOT-megoldásban és az egyre inkább összekapcsolt vezérlőrendszerekben.

Lehetőség a biztonság és a hatékonyság javítására

Az érzékelőink IIOT-megoldásban való összekapcsolása lehetőséget teremt a kommunikációra, a távfelügyeletre és az integrációra. A távoli munkavégzés lehetőségével folyamatosan naprakész és kapcsolatban maradhat. Ez nagyobb biztonságot jelent a személyzet számára, akiket el lehet mozdítani a kockázatos munkahelyekről, valamint hordozhatóságot, mivel az interneten keresztül bárhol is legyen, mindent elérhet a gyárában.
robot

Tryck & Flöde ÁRAMLÁS ÉS NYOMÁSTECHNIKA

 

Nyomon követheti a nyomást és az áramlást valós időben

Egy olyan világban, ahol naponta új kihívások merülnek fel, okosabb technológiára és a területükön szakértő partnerekre van szükség. Nyomás és áramlás termékterületünk olyan alkatrészekre specializálódott, amelyek képesek nyomás-, áramlás- és hőmérsékleti adatok gyűjtésére, amelyek feldolgozhatók és elemezhetők az IIOT megoldásban.

A nyomás- és áramlási adatok gyűjtésének három előnye

1 A berendezések károsodásának megelőzése

A hidraulika és a pneumatika esetében előnyös a rendszeres folyadék- és gázellenőrzés, mivel az ilyen jellegű információk segíthetnek elkerülni a berendezések idővel bekövetkező súlyos károsodását vagy meghibásodását.

2 Hatékony és költségtakarékos működés

Az összegyűjtött adatokkal csökkentheti a szervizórákat és a költségeket, mivel azokat közvetlenül elküldheti egy szervizcégnek. Az információkhoz való hozzáféréssel megoldhatók vagy azonosíthatók a problémák anélkül, hogy először szakembert kellene küldeni a rendszer ellenőrzésére.

3 Magasabb követelmények a pontossággal és precizitással szemben

Az élelmiszeriparban és az orvostudományban például különösen nyilvánvalóvá válik a pontosság és a jó nyomon követhetőség fontossága. Alapvető fontosságú, hogy minden 100 százalékosan pontos legyen, és hogy a gyártás során felmerülő eltérések azonnal felismerhetők legyenek. Ez az IIOT segítségével válik lehetővé.

Bildanalys & Vision Képelemzés és látás

 

Testreszabott megoldások

A vállalkozások digitalizálása tény, és a képelemzés és látás termékterületünkön egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a látórendszerek iránt.

Az ipar folyamatosan fejlődik, és az ipari automatizálásban a magas szintű automatizálás egyre fontosabbá válik. Segítünk Önnek a műszaki megoldásokkal, és biztosítjuk, hogy gyorsan elindulhasson.

Néha segítségre lehet szüksége azzal kapcsolatban, hogy mit lehet automatizálni, akkor mi itt vagyunk, és személyre szabott megoldásokat szállítunk. Kiterjedt tapasztalattal rendelkezünk a kép- és látórendszeri alkalmazásokhoz készült termékek terén. Nálunk megtalálja a képelemzéshez és a minőségellenőrzéshez szükséges összes alkatrészt a látórendszerében - az optikától és a 2D és 3D vizuális ellenőrzéshez szükséges kameráktól kezdve az ipari számítógépeken és szoftvereken át a kettő között mindenig.

Testre szabott rendszerek, amelyek valóban működnek

A jövőkép-projekteknél fontos, hogy már a korai szakaszban meg lehessen határozni, hogy melyik technológia és megoldás a legmegfelelőbb - a koncepció bizonyítása révén. Laboratóriumunkban minden termék, például kamerák és érzékelők, objektívek, világítás és egyéb eszközök rendelkezésre állnak ahhoz, hogy a megoldást az Ön egyedi problémájára szabjuk és teszteljük. Ha nem tudja elküldeni hozzánk a termékeit, mi elvisszük a laboratóriumot Önhöz, és az Ön telephelyén végezzük el a megvalósíthatósági tanulmányt. 

Javított biztonság az IIOT segítségével

Az iparban a munkavédelem nagy hangsúlyt kap, és bizonyos esetekben egy IIOT-megoldás helyettesítheti az emberi munkaerőt a legnehezebb környezetben. Az ipari munkahelyeken rejlő rejtett veszélyek miatt az IIOT-megoldások csökkenthetik a munkahelyi baleseteket, miközben növelik a pontosságot és a termelékenységet, és hosszú távon csökkentik a költségeket. Látórendszereink révén a technológia integrálható az automatizált rendszerekbe, hogy minimalizálja a veszélyes gépekkel érintkező emberi munkát, és így a gyártási folyamat során a sérülés kockázatát.

ipar

HÁROM TIPP AZ IIOT HASZNÁLATÁNAK MEGKEZDÉSÉHEZ:

1. KEZDJÜNK KISZERŰEN

Még kis befektetések is nagy különbséget jelenthetnek. Aztán fokozatosan építsük fel. Végül is mindannyiunknak el kell kezdenünk valahol, és ahhoz, hogy a legtöbbet hozzuk ki az IIoT-ből, jó ötlet lehet kicsiben kezdeni, és belenőni az adatok elemzésének gondolkodásmódjába.

2. KERÜLJE A ZÁROLT TERMÉKEKET

Használjon olyan termékeket, amelyek mindennel képesek beszélni. Így lehetősége lesz a jövőben bővíteni, mivel semmi sincs egy rendszerhez kötve. Például a szoftverekről van szó, amelyekkel a különböző termékek rendelkeznek. Segítünk megtalálni az Önnek legmegfelelőbb termékeket, és testre is tudjuk szabni őket.

3. LEGYENEK ALCÉLOK

Annyi adatot gyűjthet, amennyit csak akar, de miért gyűjtene adatokat, ha nincs ideje elemezni azokat? Mindig legyenek köztes céljai a projektben, különben könnyen belefulladhat az IIoT által lehetővé tett összes információba.Kérdezze meg magától, hogy mi az, amit igazán tudni szeretne, a többiben segíthetünk.

 

Műszaki tanácsadás
TamásSzalai Tamás

Logisztikai és marketing koordinátor

+36 20 393 30 34

E-mail küldése E-mail küldése

Ügyfélszolgálat

Hívjon minket bátran ha kérdése van.

phone (+36) 23 880 895

E-mail E-mail

comments Chat