Emerson ARCS

Bemutatkozik az Emerson fejlett redundáns vezérlőrendszere

Az ARCS az egyetlen biztonsági rendszer az iparban egyedi szelep elkülönítéssel, online karbantartáshoz, folyamat megszakítás nélkül

FLORHAM PARK, N.J. (2020.December 17.) – Az Emerson bemutatja az ASCO™ 141 sorozat fejlett redundáns vezérlőrendszerét (ARCS), hogy redundáns megoldást nyújtson számos vészleállító szelep alkalmazáshoz, például a vegyiparban, az áramellátásban vagy az olaj- és gáziparban. Világszerte elérhető, különféle redundáns mágnesszelep-konfigurációkat tartalmaz a folyamat megbízhatóságának növelése és az automatizálási folyamatok speciális biztonsági vagy megbízhatósági követelményeinek való megfelelése érdekében. Az egyetlen be- és kimeneti kivitel egyszerűsített telepítési folyamatot biztosít a hagyományos bypass rendszerekhez képest, miközben szinte kiküszöböli az esetleges meghibásodási pontokat.

Az ASCO™ 141 sorozat ARCS-jét biztonsági műszeres rendszerek alkatrészeiként való felhasználásra tervezték. A rendszer megbízhatóságának növelése érdekében 1oo2, 2oo2 vagy 2oo3 mágnesszelepet használ, ami redundáns pneumatikus kioldóként működik azért, hogy vezérelje egy folyamatszelep pilot szelepjelét. Az ARCS két vagy négy elektromos működtetésű mágnesszelepet, vizuális kijelzőket és kézi vezérlésű bypass vagy leválasztó szelepet tartalmaz. Az egyedülálló vezérlési funkció lehetővé teszi a mágnesszelepek karbantartását anélkül, hogy le kellene állítani a folyamatszelepet. Valójában a karbantartási bypass vagy az elzáró szelep használata nem szükséges az ARCS egység funkcionális teszteléséhez - ez a leállást csökkentő funkció a közös bypass funkciókkal nem lehetséges.

"Azáltal, hogy megoldjuk a tipikus bypass rendszerek általános problémáit - különösen a kritikus vagy vészleállításos alkalmazások esetén -, az ASCO™ 141 sorozatú ARCS megbízható, időtakarékos alternatívát kínál" - mondta Erik VanLaningham, az Emerson ipari automatizálási üzletágának globális marketing alelnöke. „Bár a közös bypass használata tipikus megoldás, a végfelhasználó nem tudja, hogy szükség esetén képesek lesznek-e leállítani, mert redundáns rendszerük bypass módban van. Itt jön képbe az egyedi ARCS ajánlatunk. Az ARCS egyedi szelep leválasztási opció nagyobb biztonságot és működési elérhetőséget biztosít az online karbantartás során, hogy az ügyfelek elérhessék a szükséges SIL minősítést.”

Egyetlen cikkszámmal az ASCO™ 141 sorozat ARCS-je számos előrelépést tartalmaz, amelyek leegyszerűsítik a specifikációt, a telepítést és a kezelést. Az ARCS teljesen integrált, átfogó megoldásként, különálló szelepek helyett elosztócsatornával, gyárilag előre tesztelt és telepítésre kész. A közvetlen szelep-szelep kialakítás kiküszöböli a mágnesszelepek közötti csővezetékeket és szerelvényeket, és minimálisra csökkenti a szivárgási pontokat a nagyobb megbízhatóság és az alacsonyabb használati költségek miatt. A visszajelzéssel ellátott állapotjelző megkönnyíti a megelőző karbantartást, miközben online hibajelzést képes küldeni. Digitális bemeneti visszajelzést biztosít (nyomáskapcsolókon vagy az Emerson kizárólagos GO Switch opcióin keresztül) a vezérlőbe. A további nyugalom érdekében az ASCO elosztócsatornán található ASCO™ 327 sorozatú 3/2-utas közvetlen működésű mágnesszelepek a SIL 3-képes (exida) szabványok szerint tanúsítottak.

A fejlett diagnosztikai képességekkel és online karbantartási funkciókkal rendelkező közvetlen működésű platform, az ARCS a sokféle szelepvezérlés irányítására alkalmas, hogy megfeleljen mind a biztonsági, mind az üzemeltetési és rendelkezésre állási követelményeknek.

Termék hírek
Ügyfélszolgálat

Hívjon minket bátran ha kérdése van.

phone (+36) 23 880 895

E-mail E-mail

comments Chat